Česká kuchyně má mnoho svých charakteristických rysů a pokrmů. Jedním z nich jsou právě pomazánky všech možných druhů a chutí. Jistě se Vám nějaká vybaví a jednou velmi typickou je pomazánka vajíčková.

Pokud se těmto pomazánkám v obchodě vyhýbáte, protože máte strach z konzervantů, nebo přílišné tučnosti, není nic lehčího než si připravit domácí vajíčkovou pomazánku. Zkuste například tento recept!

Složení

  • 6 vařených vajec
  • polovina cibule
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička sladké hořčice
  • mletý kmín
  • sůl, pepř

Příprava

Oddělte žloutky a bílky nakrájejte na větší kousky. Žloutky rozdrťte vidličkou a smíchejte je s majonézou, zakysanou smetanou, hořčicí a kořením. Poté vmíchejte bílky a nakrájenou cibuli. Před podáváním nechte odpočívat minimálně 2 hodiny v ledničce.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte