Květen, měsíc lásky, se už pomalu chýlí ke svému konci a po něm nás čeká jeden z teplých a téměř letních měsíců, červen. V tyto teplé dny se skvěle daří ovoci pěstovanému na našich zahrádkách.

Pokud tedy čekáte na vlastní úrodu, uschovejte si tento recept pro přípravu lahodné domácí marmelády. Pokud jste však nedočkaví, bude chutnat skvěle i z kupovaného ovoce. Zkuste například jahodovou!

Složení

  • 2 kg jahod
  • 1 kg cukru
  • 0,5 sklenice vody

Příprava

Jahody důkladně umyjte a vyjměte stonky. Vložte je do sklenice

Do hrnce vložte jeden kg cukru a půl sklenice vody a začněte vařit na středním ohni. Povařte 5-7 minut.

Zkontrolujte sirup: Vezměte lžičku a ponořte ji do sirupu. Pak do něj jemně foukněte, jestliže je sirup hustý a je těžké jej vyfouknout, je připraven.

Nalijte sirup na jahody, zakryjte a nechte vychladnout.

Jahody uvolní šťávu, takže sirup bude tekutý.

Po ochlazení opět vylijte sirup a povařte jej 5 až 7 minut.

Znovu nalejte na jahody a nechte vychladnout.

Tento proces opakujte ještě jednou.

Nakonec umístěte jahody do zavařovacích nádob a zalijte je sirupem. Dobře uzavřete a nechte pomalu vychladnout.

zdroj: bidista.com

Sdílejte