Maso je důležitým zdrojem bílkovin pro naše tělo, ale nevydrží dlouho čerstvé. Právě z toho důvodu roste obliba zavařeného a jinak konzervovaného masa, které má dlouhou trvanlivost a je vynikající.

Lze si jej také vzít kamkoli s sebou a konzumovat jej jako svačinu. Mnoha kupovaných konzerv však obsahuje málo masa, nebo nepopulární konzervační látky. Připravte si proto raději doma své vlastní!

Složení

  • 5 kg hovězího masa
  • 1 kg slaniny
  • 1 polévková lžíce soli
  • 6 bobkových listů
  • 10 kuliček Černého pepře
  • tuk

Příprava

Důkladně umyjte sklenice. Maso nakrájejte na velké kusy, uvařte jej ve slané vodě. Nakrájejte slaninu na větší kousky a opečte. Přidejte bobkový list do dna každé láhve, rozdělte do nich sůl, pepř a poté naplňte lahve masem, střídejte slaninu a maso. Přidejte tuk, aby pokryl maso. Vařte sklenice ve vodě jednu hodinu. Nakonec nechte vychladnout a uschovejte.

zdroj: bidista.com

Sdílejte