Jednou ze stálic školních kuchyní jsou bezpochyby buchtičky s krémem. Někteří na ně vzpomínají s láskou, ostatní jsou rádi, že je už nikdy nebudou muset jíst. Ale co si připravit lepší variantu?

Jako dobrý základ Vám můžou posloužit tyto houstičky ze zakysané smetany, které jsou velmi snadné na přípravu a můžete je přikusovat jen tak ke kávě, nebo si je vychutnat právě přelité jemným krémem!

Složení

  • 30 g kvasnic
  • 300 g zakysané smetany
  • 600 g mouky
  • 250 g másla
  • 2 lžičky soli
  • 1 vejce + 1 vejce na pomazání

Příprava

Mouku smíchejte s 200 g másla a promíchejte se zakysanou smetanou, solí a kvasnicemi. Těsto dobře propracujte a poté jej vyválejte. Polijte Těsto zbytkem roztaveného másla a zabalte. Poté vyválejte a opakujte ještě třikrát. Poté nechte těsto odpočívat 20 minut a vykrájejte jednotlivé houstičky. Ty pečte na plechu s pečicím papírem 30 minut při 200 stupních. Můžete doplnit krémem a podávat.

zdroj: nyugdijasok.hu

Sdílejte