Jen málokterý druh cukroví a sladkého pečiva je tak typický pro Vánoce, jako právě perníčky! Tyto zimní svátky se nám již blíží a ani se nenadějeme a budeme sedět pod stromečkem a rozbalovat dárky.

Pro svoji rodinu můžete k těmto chvílím pohody připravit typické a lahodné perníčky, které můžete například společně nazdobit. Pro přípravu těsta použijte tento recept a jistě si všichni pochutnají!

Složení

  • 4 žloutky
  • 150 g cukru
  • 20 g kakaa
  • 250 g vlažného medu
  • 50 g tuku
  • lžíce směsi perníkového koření
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 750 g mouky
  • 2 čajové lžičky sody

Složení polevy

  • Vaječné bílky
  • moučkový cukr

Příprava

Smíchejte veškeré přísady pro těsto a vyválejte jej. Vykrájejte požadované tvary a pečte na plechu s papírem na pečení při 200 stupních. Pro polevu vyšlehejte bílky a smíchejte je s cukrem. Pomocí zdobičky pak vytvářejte vzory na upečených perníčcích.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Sdílejte