Vánočka je tradičním symbolem Vánoc. Není to však zdaleka jediná příležitost, při které je vhodné Vánočku péci a podávat. Skvěle se hodí například také na Velikonoce, které se již rychle blíží.

Pokud jste doposud každý rok Vánočku kupovali v supermarketu, ale rádi byste si připravili pravou domácí poctivou verzi, vyzkoušejte tento recept. Příprava není těžká a jistě si velmi pochutnáte.

Přísady

  • 600 g mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • 3 žloutky
  • 40 ml mléka
  • 60 g cukru
  • 50 g kvasnic

Krém

  • 300 g másla
  • 3 vanilkové cukry
  • 150 g cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 vejce

Příprava

Smíchejte všechny přísady na těsto do hladké směsi. Smíchejte také všechny přísady pro krém do lehké krémové konzistence.

Těsto rozdělte na 6 dílů a každý z nich rozválejte na tenkou dlouhou nudli. Každou z nich potřete rozšlehaným vejcem.

Z těsta začněte plést vánočku a mezery mezi těstem zaplňte krémem. Nakonec ještě jednou pomažte vejcem a upečte Vánočku v troubě, dokud nebude zlatavá.

zdroj: blikkruzs.blikk.hu

Sdílejte