Tvaroh je velmi oblíbenou a často používanou surovinou v různých dezertech a zákuscích. Dodává svojí typickou chutí svěžest každému jídlu a také obohatí náš jídelníček o pořádnou dávku bílkovin.

Pokud si hlídáte váhu, nebo jen máte rádi tvarohové dezerty, bude pro Vás tento recept to pravé. Příprava je jednoduchá a časově nenáročná, proto jej můžete připravit i ve volné chvíli, nebo než přijde návštěva.

Složení:

  • 250 g tvarohu
  • 100 g másla
  • 250 g mouky (polohrubé)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g cukru
  • polovina lžičky soli
  • cukr

Příprava:

Smícháme máslo, tvaroh, cukr, přidáme sůl, mouku, prášek do pečiva. Můžeme dochutit vanilkou, nebo skořicí.

Z těsta vytvarujeme kouli a odložíme jej do lednice na 30minut.

Na moukou vysypaném povrchu těsto vyválíme tak, aby bylo cca půl centimetru silné a pomocí sklenice vykrájíme kolečka.  Nasypeme cukr do misky. Každé kolečko přeložíme napůl a obalíme jednu stranu do cukru.

Na plech vyložený pečícím papírem pokládáme kolečka, která ještě jednou přeložíme napůl tak, aby byla pocukrovaná strana venku.  Pečeme na 180 stupňů v troubě po cca 25 -30 minut.

zdroj: bidista.com

Sdílejte