Další, z tradičních receptů našich babiček jsou domácí buchty plněné tvarohem, nebo povidly. Pokud se chcete vrátit do dětství, nebo naopak připravit tuto dobrotu pro své děti, neváhejte zkusit tento recept.

Není to žádná věda a příprava není nikterak náročná. Můžete vyzkoušet různé náplně, nemusí to být jen tradiční tvaroh. Použít můžete různé marmelády, nakládané ovoce, nebo čerstvé ze zahrádky.

Složení

  • 300 g mouky (polohrubé)
  • 6 dl vlažného mléka
  • 40 g čerstvých kvasnic
  • 2 lžíce medu
  • 150 g cukru
  • 2 vejce
  • 100 g roztaveného másla
  • špetku soli

Náplň

  • 500 g tvarohu
  • 30 g mouky
  • 4 šálky cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 citrónová strouhaná kůra
  • 100 g rozinek
  • 2 vejce

Příprava:

S výjimkou másla smícháme všechny přísady na těsto a necháme stát nejméně 10 minut. Po této době přidáme máslo a velmi dobře promícháme.

Dáme na teplé místo vykynout (25 minut). Během toho připravíme náplň.

Smícháme tvaroh s cukrem, moukou, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem, žloutkem a rozinkami. Vyšleháme pevnou pěnu z vaječných bílků. Vmícháme do směsi.

Z těsta vykrájíme čtverce 10×10, doprostřed každého dáme jednu lžíci náplně a zahneme rožky směrem dovnitř.

Vyskládáme buchty na papírem vyložený plech a pečeme při 170 stupních po 30 minut.

zdroj: receptneked.hu

Sdílejte