Představujeme Vám tradiční italskou omáčku „Carbonara“. V češtině je tento pokrm známý také jako těstoviny po uhlířsku. Tato omáčka je obzvláště chutná, velmi krémová a aromatická. S touto omáčkou připravíte jemný a velmi chutný pokrm.

Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale velmi chutný recept s dokonalou kombinací ingrediencí a úžasnou chutí. Připravte si domácí těstoviny a doplňte je touto omáčkou. Jistě se stane u Vás doma velmi oblíbenou.

Složení

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml smetany
  • 4 vaječné žloutky
  • 80 g parmazánu
  • slanina

Příprava

Nakrájejte slaninu, nadrťte česnek a poduste spolu na oleji v pánvi. Smíchejte žloutky se smetanou a vlijte do pánve. Za stálého míchání vařte a vsypejte parmazán. Nechte sýr úplně rozpustit a poté můžete omáčku podávat s těstovinami.

zdroj: bucatarul.eu

Sdílejte