Receptů na buchty existuje mnoho a velký počet z nich je také považován za tradiční recept na přípravu tohoto tradičního českého sladkého jídla. Každá rodina má svůj postup, který se předává po generace.

Takové recepty jsou často velmi náročné jak na čas, tak na složitost přípravy. Pokud tedy hledáte pro začátek něco snadnějšího a rychlejšího, zkuste si připravit tyto buchty s tvarohovou a višňovou náplní!

Složení těsta

  • 8 ks listového těsta
  • Stolní olej
  • 2 vejce

Složení tvarohové náplně

  • 0,5 kg tvarohu
  • 2 šálky pšeničných otrub
  • 3 šálky zakysané smetany
  • 3 lžíce vanilkového cukru
  • Citronová kůra z 1 ks
  • 100-150 g cukru
  • 2 vejce
  • Rozinky

Složení višňové náplně

  • 200 g krupice
  • 0,5 kg višní
  • Skořice
  • 3 lžíce vanilkového cukru
  • 200 ml zakysané smetany
  • Trochu oleje

Příprava

Smíchejte všechny složky pro tvarohovou náplň a nechte ji odpočívat.

Smíchejte také višňovou náplň.

Vyskládejte si první vrstvu listového těsta a potřete ji olejem, přidejte rovnoměrně tvarohovou náplň na polovinu a na polovinu náplň tvarohovou. Přidejte druhý list těsta a pomažte buchty rozšlehaným vajíčkem. Pečte při 180 stupních, dokud nebudou buchty zlatavě hnědé. Podávejte posypané práškovým cukrem.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com 

Sdílejte