V posledních letech se čím dál více lidí zajímá o to, jaký má výrobek, který kupují původ a bez povšimnutí nezůstává ani složení daného produktu. Stáváme se čím dál více rozvážní ve svém nákupním chováním.

Tyto návyky a bohužel často nepříjemná zjištění, co se skrývá za nízkou cenou sýra, nebo jiných produktů mohou vést k tomu, že si budete chtít vyrobit potraviny doma sami. Vyzkoušejte například tyto dva způsoby pro výrobu domácího sýra!

Složení

  • 1 l zakysané smetany
  • 1 lžíce soli

Příprava

Smetana se smíchá se solí a nalije se do plastových nebo skleněných nádob. Nechte stát jeden den v lednici. Vložte do gázy nebo plátěné tašky a nechte filtrovat vodu. Po odtečení veškeré vody je sýr připraven a můžete jej skladovat v lednici celý týden.

Složení

  • 250 g tvarohu
  • 50 g másla
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • Sůl a cukr

Příprava

Máslo rozpusťte a smíchejte s tvarohem. Přidejte kysanou smetanu, sůl a cukr a důkladně promixujte mixerem. Vložte do formiček a nechte sýr ztuhnout v lednici, poté můžete konzumovat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte