Jistě znáte koblížky, vdolečky či palačinky. Všechny tyto sladké pokrmy mají společné několik věcí. Jsou velmi oblíbené, typicky české a připravují se všechny podobným způsobem. Jistě je máte také rádi.

Pokud si tyto sladké pochoutky rádi připravujete, jistě si oblíbíte také tato smažená kolečka, která jsou příjemně křupavá s lahodnou polevou. Pohostěte také své známé a vychutnejte si tuto dobrotu společně.

Složení těsta

  • 1 sklenice mouky
  • 3 vejce
  • 1-2 bílky
  • 250 ml vody
  • 2 lžíce cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 100 g másla

Složení polevy

  • Půl šálku cukru
  • 4-5 lžic mléka
  • 1 lžíce medu

Příprava

Nalijte vodu do hrnce. Přidejte máslo, cukr a sůl. Hrnec postavte na sporák a přiveďte směs k varu. Když směs začne vařit, stáhněte teplo a přidejte mouku. Míchejte směs a vařte ještě 1 minutu. Odložte těsto z tepla a nechte jej vychladnout. Přidejte jedno vejce a poté dobře promíchejte. Přidejte bílky a promíchejte. Naplňte těsto do zdobicího sáčku a pomocí něho vytvořte kolečka. Smažte jednotlivá kolečka v rozpáleném oleji a nechte vychladnout na papírových utěrkách. Smíchejte mléko s medem a práškovým cukrem, dokud nezískáte homogenní směs. Kroužky polijte polevou a po jejím zaschnutím podávejte.

zdroj: bucatarul.eu

Sdílejte