Listové těsto jistě netřeba představovat, protože jej zná každý, kdo se v kuchyni aspoň trochu pohybuje. Pokud jej rádi používáte, jistě by Vás zajímalo, zda se dá připravit domácí alternativa ke kupovanému.

Toto multifunkční a oblíbené těsto na sladké i slané pokrmy si opravdu můžete velmi snadno připravit také doma, a to pomocí tohoto jednoduchého receptu. Vyzkoušejte sami a na kupované si už ani nevzpomenete!

Složení

  • 500 g mouky
  • 500 g másla
  • Lžička soli
  • 250 ml studené vody

Příprava

Smíchejte mouku a kostky másla.

Propracujte směs rukou a pomalu přilévejte vodu.

Jakmile má těsto hladkou konzistenci, utvořte z něj kouli a tu nechte odpočívat 20 minut v lednici, nebo 10 minut v mrazáku.

Vyválejte těsto do obdélníku 40×20 cm a na třikrát přeložte.

Otočte těsto o 90 stupňů, rozválejte ho na 40×20 cm obdélník a opět jej na třikrát přeložte.

Zabalte těsto do folie a nechte odpočívat 20 minut v lednici, nebo 10 minut v mrazáku.

Opakujte vyválení, přeložení a chlazení ještě dvakrát.

Po posledním ochlazení je těsto připraveno. Použijte jej nejlépe do tří dnů.

zdroj: citromhab.blogspot.com

Sdílejte