Marlenka, nebo jen klasický medovník. Jeden z nejvíce oblíbených dezertů mezi dětmi i dospělými. Vynikající kombinace jemného těsta, medového sirupu, jemného krému a křupavých ořechů.

Pokud také milujete medovník, zkuste si jej připravit doma podle tohoto receptu. Jedná se o nejjednodušší postup, který zvládnou připravit i úplní začátečníci. Přitom ale zůstane ta vynikající chuť, kterou všichni milují!

Složení těsta

  • 250 g másla
  • 300 g cukru
  • 400 g mouky
  • 1 polévková lžíce prášku na pečení
  • 3 vejce
  • 3 lžíce medu
  • mléko

Složení krému

  • 600 g kondenzovaného mléka (sladkého)
  • 375 g másla

Na ozdobu

  • Mleté vlašské ořechy
  • Čokoládové kondenzované mléko

Příprava

Máslo rozpusťte v parní lázni, přidejte med, práškový cukr, prosívanou mouku, prášek do pečiva a vajíčka. Vše dobře promíchejte. Pokud je těsto husté, přidejte mléko. Rozdělte jej na tři stejné části. Pečte na pečícím papíru jeden plát po druhém v troubě o 180 stupních po dobu asi 8 minut.

Smíchejte kondenzované mléko s máslem a vyšlehejte krém.

Položte první vrstvu těsta, přidejte krém, poté opět těsto, krém, těsto a krém. Povrch posypejte mletými ořechy a pomocí čokoládového kondenzovaného mléka vytvořte na povrchu vzory. Nechte zákusek ztuhnout několik hodin v lednici a poté podávejte.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte