Doma připravované pečivo nabírá na čím dál větší popularitě, a kromě chleba se objevují také recepty na jiné druhy běžně dostupného pečiva, které můžeme koupit v supermarketu. Fantazii se tedy meze nekladou.

Připravte si dle tohoto jednoduchého receptu tyty domácí křupavé rohlíčky, které jsou vynikající i samotné. Recept však obsahuje i náplň – šunku a sýr pro ještě lahodnější chuť. Jistě si je zamilujete!

Složení

  • 500 g mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 balení suchého droždí
  • 25 g másla nebo margarínu
  • 1 vejce k pomazání
  • 1 špetka soli

Náplň

  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 200 g šunky
  • Plátky sýra

Příprava

Smíchejte kvasnice ve třech lžících teplého mléka a ve zbytku mléka rozpusťte máslo. Přidejte mouku, smíchejte vše dohromady a míchejte do jemného těsta. Nechte těsto vykynout a poté jej rozdělte na dvě části.

Vyválejte každou část do kruhu a rozkrájejte každý z nich na 8 trojúhelníků. Na každý trojúhelník přidejte následující náplň.

Každý trojúhelník pomažte zakysanou smetanou a položte na něj malý kousek šunky a sýra. Zarolujte do tvaru rohlíků a vyskládejte na plech, kde je nechte kynout cca půl hodiny.

Smíchejte vejce se dvěma lžícemi mléka a směsí rohlíky potřete. Nakonec upečte rohlíky v troubě, dokud nebudou zlatavé.

zdroj: bucataras.ro

Sdílejte