Pizza je opravdu vynikajícím darem Italské kuchyně a najde se málokdo, kdy by ji neměl rád. Je to úžasně všestranné jídlo, jelikož si na něj každý může vybrat přísady, jaké mu chutnají a mít tak svoji pizzu.

Základem všeho je správně připravené těsto, které by mělo být tenké, nadýchané a upečené do křupava. Pokud stále ještě hledáte recept na těsto, které Vás ohromí, zkuste tento. Hotové těsto můžete i zmrazit.

Složení:

  • 250 ml vody,
  • 450 g mouky,
  • 1 sáček sušených kvasnic (10 g),
  • 1 lžička soli,
  • 1 lžička cukru,
  • 2 lžíce olivového oleje.

Příprava:

Smíchejte cukr a droždí v teplé vodě. Dejte mouku do misky, přidejte kvasnicovou vodu a promíchejte. Přidejte olivový olej a sůl. propracujte těsto, až do fáze, kdy se nelepí, ať se těsto zahřeje.

Zakryjte nádobu čistou utěrkou. Nechte kynout na teplém místě (asi 1,5 hodiny) poté rozdělte těsto na dva kusy, získáte dvě těsta na pizzu.

Jedno můžete zmrazit na později. Těsto vyválejte do kulata, přidejte vybrané koření a přísady a upečte dle běžného postupu, dokud nebudou okraje zlaté. Dobrou chuť!

zdroj: bidista.com

Sdílejte