Bagely se k nám rozšířily teprve nedávno. Jedná se o pečivo podobné rohlíku, které je však vydatnější a také celkově jemnější. Nabízejí také možnost přidat libovolnou náplň, a proto jsou skvěle univerzální.

Jako u každého druhu pečiva se však setkáváme v supermarketech s formou rozpečenou ze zmraženého polotovaru. Připravte si podle tohoto receptu Vaše vlastní domácí bagely a uvidíte ten rozdíl!

Složení

  • zakysaná smetana – 200 gramů
  • máslo – 200 gramů
  • mouka – 500 gramů
  • prášek do pečiva – 1 čajová lžička
  • práškový cukr k posypání

Možné náplně

  • Džem
  • Nutella
  • Rozinky
  • Ořechy s cukrem

Příprava

Prosejte mouku do mísy. S polovinou mouky smíchejte máslo a prášek do pečiva.

Druhou polovinu mouky smíchejte se zakysanou smetanou a opět práškem do pečiva.

Obě těsta promíchejte odděleně a vyválejte.

Položte těsta na sebe a opět je vyválejte a přeložte, opět vyválejte, přeložte a vyválejte.

Těsto zformujte do koule a zabalte je do folie. Nechte jej odpočívat v chladničce.

Po půl hodině těsto vyválejte do podoby kruhu a rozřežte na trojúhelníky.

Do středu každého trojúhelníku položte lžičku náplně a zabalte bagely do konečné podoby a potřete je máslem.

Pečte na plechu s pečícím papírem při 180 stupních po dobu 15 minut. Nakonec posypejte práškovým cukrem.

zdroj: ochenvkusno.com

Sdílejte