Pro dodání chuti salátům, ale i hlavním jídlům používáme různé omáčky a dresinky. Tyto produkty jsou však většinou plné konzervantů, dochucovadel, soli a dalších látek, které jsou pro tělo nepříznivé.

To se však dá snadno řešit. Díky dnešnímu receptu si můžete doma během deseti minut připravit lahodný a osvěžující okurkový dresink. Můžete jej použít do salátu, nebo k masu. Záleží jen na vás.

Složení

  • 200 g okurků
  • 50 g přírodní smetanový sýr
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce přírodního jogurtu
  • 1 hrst hub
  • 1 červená cibule
  • sůl, pepř

Příprava

Sýr, smetanový sýr, zakysanou smetanu a jogurt vložte do misky a smíchejte ručním mixérem do krémové konzistence. Okurku a cibuli oloupejte, pak nakrájejte a přidejte do směsi. Odložte dresink do chladničky a podávejte za studena například s chlebem a rolky.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte