V posledních letech se stále více a více lidí rozhodne stravovat ve vegetariánském, či veganském stylu. Občas však chybí dobré recepty, které by připomínaly klasická jídla, jako třeba karbanátek.

Právě tento recept na zcela bezmasý karbanátek jistě potěší vyznavače bezmasé stravy. Hlavní surovinou jsou houby a recept je velmi snadný. Připravte si houbové karbanátky na oběd, či na večeři!

Složení

  • 1 kg hub
  • 2 kusy cibule
  • 4 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olej pro smažení

Příprava

Houby očistěte a uvařte ve slané vodě. Nakrájejte je, nebo rozmixujte. Cibuli oloupejte a nakrájejte. V misce smíchejte houby s vejcem, cibulí, 2 lžícemi strouhanky a dochuťte solí a pepřem. Tvořte karbanátky a obalte je ve zbylé strouhance. Nakonec je usmažte v oleji ze všech stran do zlatova a podávejte s vhodnou přílohou.

zdroj: bidista.com

Sdílejte