Všechny nakládané potraviny jsou u nás velmi vyhledávané. Je to zejména pro jejich charakteristickou chuť a také nepřeberné množství zdravotních benefitů, které nám nakládaná zelenina nabízí.

Kupovaná obvykle bývá chuťově také dobrá, ale není nad to, pokud si připravíte domácí. Můžete použít úrodu zeleniny ze své zahrádky, nebo z farmářských trhů. Výsledek vás však jistě ohromí.

Potřebujeme:

  • Bílé zelí
  • Mrkev
  • Sůl
  • Cukr
  • Chlazená převařená voda
  • Třílitrová nádoba

Příprava:

Nakrájíme zelí a mrkev na plátky, dobře prohněteme a naplníme směsí nádobu až skoro do vrchu, utlačíme rukou.

Zalijeme směs převařenou vodou tak, aby ji zelenina absorbovala a pomalu přidáváme. Jakmile voda přestane klesat, na vrchol dáme lžíci soli a lžíci cukru. Necháme den odstát a můžeme podávat.

zdroj: ledilana.ru

Sdílejte