V dnešní době se setkáváme stále častěji s potravinami plnými nezdravých chemikálií a zbytečných přísad, které by tam vůbec nemusely být. Jednou z takových potravin je i všemožné pečivo.

Pokud byste si rádi připravili domácí chléb, ale nevíte, jak na to, vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Rozpečené polotovary z obchodu se jistě nemohou vyrovnat domácímu pečivu připravenému s láskou.

Složení

  • 500 g mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce soli
  • 260 až 270 ml vody (vlažné)
  • 1 balení kvasnic (7 g)
  • 40 g másla
  • 1 vejce nebo 1 až 2 polévkové lžíce mléka

Příprava

Smíchejte prosetou mouku s cukrem, solí a kvasnicemi. Přidejte vodu a zamíchejte. Poté přidejte máslo a prohněťte, nebo promíchejte robotem. Nechte odpočívat 15 minut.

Vytvořte bochník požadovaného tvaru a umístěte jej na plech s pečícím papírem.

Zakryjte čistou utěrkou a nechte odpočívat na cca. 50 minut. Poté vytvořte několik zářezů a bochník pomažte mlékem, nebo vejcem. Chléb umístěte do předehřáté trouby a poté pečte na 180 stupňů po dobu 40 až 45 minut. Dobrou chuť!

zdroj: bidista.com

Sdílejte