Mnoho z nás miluje majonézu a je pravdou, že díky ní mnoho jídel chutná ještě lépe, než samotné. Ale majonéza je poměrně dost tučná a také nepříliš zdravá. Musíme se tedy v její konzumaci hlídat.

Dalším strašákem jsou přidané konzervanty a éčka a také často pochyby o kvalitě použitého oleje. Pokud se chcete těmto obavám vyhnout, připravte si domácí majonézu bez oleje a budete mlsat bez výčitek.

Složení

  • 4 až 5 polévkových lžic kravského sýra
  • 1 vaječný žloutek z natvrdo vařeného vejce
  • 1 syrový žloutek
  • 1 polévková lžíce hladké hořčice
  • sůl podle chuti

Příprava

Budete potřebovat mixér a nejprve smíchejte na nejvyšší rychlost hořčici a žloutky, poté po smíchání přidejte sýr a opět promíchejte.

Snižte rychlost a promíchejte při středním výkonu až do hladké směsi.

zdroj: sanatatea.ro

Sdílejte