Langoše jsou velmi typické pro venkovní stánky, či bufety. Dají se konzumovat jak v zimě na sjezdovce, tak v létě na koupališti, a navíc je můžete připravit na slano i na sladko. Stačí si jen vybrat.

Pokud byste si rádi připravili toto oblíbené jídlo také doma, můžete vyzkoušet následující recept, který využívá jen pár základních surovin, ale chutná přesně tak, jak jste zvyklí. Jistě si pochutnáte.

Složení

  • 400 g mouky
  • 5 g kvasnic
  • 1 vejce
  • 1 balení kefíru
  • Půl šálku vlažné vody

Příprava

Připravte kvasnice ve vodě, přidejte sůl a smíchejte s ostatními přísadami. Promíchejte a získáte hladké těsto. Mokrýma rukama vytvarujte langoše požadované velikosti a poté je smažte v horkém oleji po obou stranách do zlatova. Nakonec odložte hotové langoše na papírové utěrky pro odsátí přebytečné mastnoty.

Dochutit můžete česnekem smíchaným se zakysanou smetanou a sýrem.

zdroj: kedvencreceptek.com

Sdílejte