Sýr je velmi oblíbený ve všech koutech světa. Existují různé druhy od plísňových, po tvrdé sýry na strouhání. I vy si jistě rádi dáte sýr a máte svůj oblíbený druh. Pokud byste si chtěli připravit svůj vlastní, zkuste tento recept.

Již během tří hodin si dokážete připravit lahodný domácí sýr v pohodlí domova. Máte tak kontrolu nad výrobou a použitými surovinami, získáte lahodnou pochoutku bez konzervantů a jistě si pochutnáte.

Složení

  • 1 l mléka
  • 1 polévková lžíce soli
  • 200 až 300 g zakysané smetany
  • 3 vejce

Příprava

Vlijte mléko do hrnce a přidejte sůl a zahřejte.

Smíchejte zakysanou smetanu s vejci.

Jakmile mléko začne vřít, přidejte směs smetany a vajec a dobře promíchejte. Povařte 5 minut a směs stále míchejte, jakmile se začne sýr oddělovat, přeceďte jej.

Nechte sýr odstát v lednici po dobu několika hodin a poté jej můžete konzumovat.

Zkuste přidat různé druhy koření, či bylinek a získáte pokaždé jinou chuťovou variantu.

zdroj: bidista.com

Sdílejte