Medovník je unikátní dezert, který obsahuje med a oříšky. Svojí jemnou texturou a výraznou chutí si jistě získal srdce mnoha dětí i dospělých za tu dlouhou dobu svojí tradice. Je však možné jej připravit i doma.

Právě s tím vám pomůže tento recept. V pohodlí domova si můžete jednoduše připravit skvělý a lahodný medovník. Můžete také zkusit experimentovat se složením a přidat nějaké vlastní přísady dle chuti.

Složení

Pro těsto

  • 500 g mouky
  • 50 g másla
  • 4 polévkové lžíce medu
  • 80 g cukru
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 2 vejce
  • 5 lžic zakysané smetany

Pro náplň

  • 250 g cukru
  • 200 g másla
  • 5 lžic tuku
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 600 ml mléka
  • meruňkový džem

Na posypání

  • 2 lžíce práškového cukru

Příprava

Všechny přísady těsta se vloží do misky a smíchají ručním mixérem. Když je těsto připraveno, je rozděleno na čtyři stejné části. Vyválejte každou část těsta a pečte na vymazaném plechu v troubě o 160 stupních po dobu 13 až 15 minut. Mezitím připravte náplň. Smíchejte cukr a vanilkový cukr s máslem. Zahřejte mléko a přidejte máslo s cukrem, povařte směs a nechte vychladnout. Na první list těsta položte polovinu náplně a pak jej zakryjte druhým kusem těsta, to poté pomažte džemem. Přidejte třetí část těsta a na něj zbytek krému. Přikryjte posledním kusem těsta a povrch posypejte práškovým cukrem. Nechte ztuhnout v lednici 3 až 4 hodiny a můžete podávat.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte