Zavařené okurky jsou neodmyslitelnou součástí mnoha typicky českých jídel. Zelenina v této úpravě dokáže dodat jídlu charakteristickou kyselou chuť, která dokonale doplní zbylé chutě celého pokrmu.

Pokud nechcete okurky kupovat, můžete si snadno připravit své vlastní. Blíží se okurková sezona, a proto si svou letošní úrodu můžete připravit právě na tento způsob. Jistě si všichni pochutnáte po zbytek roku.

Složení

  • 2 kg okurek
  • 1 hrstka kopru,
  • 2 plátky chleba,
  • 1-2 listy révy vinné,
  • Listy třešně,
  • sůl,
  • ocet

Příprava

Okurky omyjte a odřízněte jejich konce. Připravte si pětilitrovou láhev a na její dno položte kus chleba. Přidejte polovinu kopru a listů. Poté přidejte okurky a zalijte vodou s jednou lžící soli a jednou lžičkou octa na litr. Přidejte zbylý kopr a listy a opět chleba. Nádobu zakryjte a postavte na přímé sluneční světlo. Jakmile okurky zežloutnou, můžete konzumovat!

zdroj: bidista.com

Sdílejte