Jemné křehké pečivo a cukrovinky k čaji a kávě všech možných tvarů a příchutí jsou stále velmi oblíbené. Pokud ale čekáte významnou návštěvu, uděláte dobře, pokud místo kupovaných nabídnete domácí verzi.

Příprava takových dobrot není nikterak obtížná, právě naopak. S tímto receptem to pro Vás bude hračka a dokážete připravit vynikající domácí kakaové cukrovinky. Jistě bude každý chtít Váš tajný recept!

Složení

  • 6 hrnků bílé jemné mouky
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 celá vejce
  • 1 a čtvrt hrnku mléka
  • kostka čerstvých kvasnic
  • 120 g roztaveného másla

Pro ochucení

  • 50-60 g másla
  • neslazený kakaový prášek
  • cukr

Na ozdobu

  • čtvrt hrnku mléka
  • 1 balení vanilkového cukru (10-12 g) nebo jednu čajovou lžičku vanilkové příchuti

Příprava

Připravte kvasnice v mléce s cukrem a poté je smíchejte se zbylými ingrediencemi na těsto do hladké směsi. Těsto zakryjte a nechte na teplém místě vykynout.

Těsto vyválejte do tenké vrstvy a potřete jej roztaveným máslem a posypejte práškovým cukrem a kakaem. Z těsta vykrájejte cukrovinky požadovaných tvarů a ty poté upečte na plechu. Nakonec můžete připravit vanilkový karamel z vanilkového cukru a mléka a tím poté cukrovinky nazdobit.

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte