Jelikož chleba se solí je naše národní jídlo, jistě si také občas rádi vychutnáte jeden krajíc z čerstvě upečeného bochníku. Čerstvě pečený chléb však není dnes tak obvyklý, jako tomu bylo dříve.

Zkuste si tedy jeden připravit doma dle tohoto jednoduchého receptu a jistě nebudete litovat. Křupavá kůrka a jemná vláčná střída nadchne každého. Na polotovary ze supermarketů už si ani nevzpomenete!

Přísady

  • 500 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 12 ml oleje
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 lžíce cukru
  • 25 ml vlažné vody

Příprava

Míchejte všechny přísady 30 minut za pomocí robotu a poté nechte těsto hodinu vykynout. Nakonec bochník prohněťte a upečte při 170 stupních v troubě po dobu 40 minut. Dobrou chuť!

zdroj: kedvencreceptek.com

Sdílejte