Croissanty jsou vyhlášenou pochoutkou francouzské kuchyně. V této krásné zemi je můžete najít na každém rohu, jak křupavé, a právě dopečené vyzývají k ochutnání za výlohami kaváren a pekařství.

Tato dobrota se postupně stala velmi populární i u nás a oblibě se také těší různé varianty se sladkou či slanou náplní. Díky tomuto receptu si i Vy můžete doma snadno připravit vynikající Croissanty se sýrem!

Složení

  • 700 g mouky
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • 200 ml jogurtu
  • 100 ml oleje
  • 50 g kvasnic
  • 200 ml mléka
  • 1 lžíce cukru

Náplň

  • 200 g margarínu
  • sůl
  • 200 g sýra
  • 2 cibule

Příprava

Připravte kvasnice v mléce s cukrem, smíchejte je se zbytkem přísad na těsto a připravené těsto nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Cibuli nakrájejte, orestujte na oleji a poté ji smíchejte s margarínem, solí a sýrem.

Těsto rozdělte na 3 části a z každé z nich vyválejte kruh. Rozkrojte každý kruh na trojúhelníky a doprostřed každého vložte trochu náplně. Poté zabalte do tvaru croissantu a vyskládejte je s dostatečnými rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Pomažte každý kousek vejcem a posypejte sýrem, nebo sezamem. Pečte při 200 stupních po dobu 23 minut a poté podávejte.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Sdílejte