Plněné kremrole nás všechny vrátí do bezstarostných dětských let, kdy jsme si tuto dobrotu vychutnávali bez obav faldíků a přibývajícího tuku v problémových partiích. Občas je ale potřeba si dopřát.

Pokud se již rozhodnete zhřešit, mělo by to opravdu stát za to. Připravte si doma tyto plněné kremrole s delikátním mascarpone a odměnou Vám bude lahodná chuť. Děti si také jistě pochutnají.

Složení

Pro smažené těsto

  • 200 g mouky
  • 200 g másla (nebo 100 gramů másla a 100 gramů sádla)
  • 200 ml vody
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička cukru
  • 5 vajec

Pro krém

  • 2,5 dl mléka
  • 1 balení vanilkového pudingu
  • 4 šálky cukru
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tekuté šlehačky

Postup

Nejprve povařte mléko s cukrem s pudinkem a nechte směs vychladnout.

Smíchejte máslo, cukr a sůl na těsto a poté přidejte mouku. Směs propracujte po dobu 2-3 minut, dokud se neoddělí od stěny mísy těsto není hladké.

Nakonec přidejte vajíčka a promíchejte.

Na plech si z těsta naskládejte malá kolečka s dostatečným rozestupem. Vložte do předehřáté trouby společně s miskou s vodou a pečte na 200 stupňů asi 40 minut. Během prvních 20 minut neotevírejte dvířka trouby.

Smíchejte šlehačku, pudink a mascarpone do krémové směsi, kterou po upečení naplníte kremrole. Posypte práškovým cukrem a můžete podávat.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte