Jablek se letos díky teplému jaru a létu urodilo opravdu hodně. To je dobrá zpráva pro každého milovníka tohoto kulatého a velmi zdravého ovoce. Pokud nemáte rádi syrová jablka, zkuste je v koláči!

Skvělou příležitost Vám předkládá například tento jednoduchý recept. Spotřebujete úrodu a ještě si můžete spolu s rodinou vychutnat ledovou kávu a k ní kousek tohoto vynikajícího koláče s jablky a krémem.

Složení

  • 2 hrnky mouky
  • Půl hrnku vody
  • 150 g másla
  • 0,5 lžičky prášku na pečení smíchaného s octem
  • 1 kg jablek

Složení krému

  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1 hrnek cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouky

Příprava

Smíchejte mouku s máslem, přidejte vodu a prášek na pečení. Promíchejte těsto a jakmile přestane lepit, navrstvěte jej do vymazané formy. Na těsto položte bohatou vrstvu oloupaných a nakrájených jablek. Smíchejte za pomocí robotu všechny ingredience krému a rozprostřete jej na plátky jablek. Pečte koláč v troubě při 200 stupních po dobu 40 až 45 minut. Po vychladnutí jej posypejte moučkovým cukrem.

zdroj: bidista.com

Sdílejte