I v létě si rádi uděláme pauzu od každodenního shonu s čajem, či kávou. Pro tyto chvíle se báječně hodí křehké čajové pečivo. Nemusíte však mít pouze kupované. Zkuste si připravit domácí!

Vyzkoušejte tento velmi jednoduchý a rychlý recept na křehké čajové pečivo ve tvaru diamantů. Touto nevšední podobou jistě mile překvapíte své hosty. Můžete se s nimi o recept podělit.

Složení

  • 700 g mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru
  • 4 žloutky
  • sůl
  • vanilkový cukr
  • 50 g čerstvých kvasnic nebo 14 g sušených
  • 200 ml mléka
  • citronová kůra
  • 20 ml rumu

Pro smažení

  • 400 ml oleje

Pro podávání

  • Vanilkový cukr

Příprava

Smíchejte máslo s cukrem, poté přidejte všechny ostatní složky a prohněťte těsto. Nechte jej 5-10 minut stát a poté těsto vyválejte do tloušťky 3 až 4 mm.

Vyřežte kosočtverce a uprostřed každého udělejte díru, poté zarolujte okraje dovnitř. Smažte každý kousek v rozpáleném oleji z obou stran. Nakonec posypejte vanilkovým cukrem.

zdroj: bucatarulpriceput.ro

Sdílejte