Kondenzované mléko je přísadou, která je součástí mnoha sladkých receptů a dezertů. Toto sladké krémové mléko však nemusíte pokaždé kupovat. Můžete si velmi snadno připravit vlastní v pohodlí domova.

Toto domácí mléko má jednu velkou výhodu – neobsahuje barviva, konzervační složky ani umělá aromata. Stačí Vám tři suroviny a pár minut času. Vaše dezerty tak budou chutnat ještě o něco lépe.

Složení

  • Šálek mléka (200 g)
  • Šálek cukru (200 g)
  • 20 g másla

Příprava

Připravte si hrnec s vysokými boky (protože směs bude pěnit) a přidejte všechny výše uvedené složky. Zahřejte na slabém plamenu a míchejte. Poté přidejte teplotu a vařte dalších 10 minut.

Odstraňte z tepla. Směs bude poměrně řídká, ale to je v pořádku. Jakmile začne chladnout, kondenzované mléko zhoustne. Nalijte jej do nádobky a nechte několik hodin v chladničce.

zdroj: t-brk.ru

Sdílejte