Tvarohové koláče a zákusky se těší velké oblibě a řadí se mezi typické české recepty. Jejich popularitu lze přisuzovat zejména rychlosti přípravy a vynikající a osvěžující chuti, kterou má právě tvaroh.

Perfektní chuťovou kombinaci s tvarohem tvoří borůvky, které nyní můžete najít na zahrádkách. Tyto sladké a zároveň velmi zdravé a prospěšné bobulky dodají koláči tu pravou letní chuť!

Složení

  • 400 g tvarohu
  • 190 g jogurtu
  • 5 lžic cukru
  • 3 lžíce pšeničných otrub
  • 3 lžíce mouky
  • 1 hrnek čerstvých nebo zmrazených borůvek
  • 2 vejce
  • 1/2 čajové lžičky prášku na pečení

Příprava

Vyšlehejte vejce pomocí robotu, přidejte tvaroh, jogurt a nakonec otruby, mouku a prášek na pečení. Dobře promíchejte a přidejte borůvky. Toto těsto nalijte do formy s pečicím papírem.

Pečte 30 minut v předehřáté troubě při 180 stupních. Podávejte posypaný práškovým cukrem a s čerstvými borůvkami.

zdroj: bidista.com

Sdílejte