Blíží se nám masopust a k tomuto období mimo jiných dobrot neodmyslitelně patří také zlatavé koblihy. Tuto delikatesu zpravidla připravují naše maminky a babičky. Možná jste to už také zkusili sami.

Pokud však stále váháte a bojíte se složité přípravy koblih, nemusíte zoufat. V tomto receptu naleznete jednoduchou alternativu. K měření přísad se používá hrnek 2,5 dl a příprava je velmi rychlá a snadná!

Složení

  • hrnek mouky
  • hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 1-2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • olej pro smažení

Příprava

Povařte mléko se solí a vmíchejte do něj mouku a vejce. Je vhodné použít ruční mixér. Olej rozehřejte v hrnci. Pomocí lžíce namočené v oleji nabírejte těsto a smažte koblížky ze všech stran v oleji, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Nakonec je ještě teplé posypejte cukrem a můžete podávat.

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte