Domácí koblížky jsou velmi lahodné a o to lepší jsou, pokud jsou plné nadýchaného sladkého krému. Pokud byste si je také rádi připravili, můžete zkusit následující dezert, který je velmi jednoduchý.

Stačí Vám pár základních přísad, které najdeme v každé domácnosti, a proto je tento recept i vhodný, pokud si chcete dopřát něco sladkého, ale nemáte zrovna čas nakoupit. Jistě si pochutná celá rodina.

Složení

  • 200 g mouky
  • 5 vajec
  • 20 ml vody
  • 20 ml oleje
  • špetka soli
  • smetana ke šlehání

Příprava

Smíchejte vodu olej a sůl a zahřejte na mírném ohni. Po odejmutí z tepla vmíchejte mouku a vejce, pomocí ručního mixéru připravte hladké těsto.

Na plech s papírem na pečení vytvořte z těsta podlouhlé koblížky. Pečte při 180 stupních po dobu 25 až 30 minut.

Hotové koblihy rozřízněte a vyšlehejte si smetanu na náplň.

Koblihy naplňte vyšlehanou smetanou a před podáváním posypejte cukrem.

zdroj: mindenegyben.com 

Sdílejte