Všechny děti jistě milují nadýchané krémové řezy. Na jejich přípravě doma není vůbec nic složitého, a tak můžete své ratolesti potěšit domácí variantou jejich oblíbeného zákusku, nebo je přizvat na pomoc.

Základní a nejběžnější variantou je čokoládový korpus s jemným mléčným krémem. Můžete však zkusit experimentovat a přidat do receptu ovoce, či potřít korpus džemem. Získáte tak nový zákusek!

Složení

Těsto

  • Trocha mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 50 g tuku
  • 5 lžic medu
  • 350 g mouky
  • 1 lžička prášku na pečení
  • Cukr na chuť

Krém

  • 2 balení krémového pudinku v prášku
  • 2 lžíce mouky
  • 5 lžic medu
  • 500 ml mléka
  • 20 ml zakysané smetany
  • 250 g margarínu

Poleva

  • 150 g čokolády
  • 2 lžičky oleje

Příprava

Smíchejte mléko, vejce, med, kakao, tuk, cukr, prášek do pečiva a mouku. Těsto rozdělte na dva díly a upečte zvlášť na vymazaném plechu při 180 stupních.

Smíchejte pudink, mléko, med a mouku se zakysanou smetanou. Povařte směs a po vychladnutí vmíchejte margarín.

Mezi obě vrstvy těsta navrstvěte krém a polijte povrch vrchního těsta polevou z roztavené čokolády smíchané s olejem.

zdroj: blikkkruzs.blikk.hu

Sdílejte