Karbanátky jsou vynikající volbou, pokud máte doma maso, které je potřeba zpracovat. Dají se různě dochutit, a proto Vám vznikne pokaždé trochu jiné jídlo. Znáte ale také jejich lehčí verzi?

Pokud si chcete připravit něco malého k zakousnutí, vyzkoušejte tuto variantu karbanátků, která v sobě kombinuje maso a brambory. Skvěle Vás zasytí a spojí v sobě maso i přílohu. Je to ideální pokrm na cesty.

Složení

  • 2 velké brambory
  • 1 cuketa
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • hrst zelené petrželky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • olej

Příprava

Brambory a cuketa se vyčistí, poté se nastrouhají a vloží do misky. Přidejte maso, vejce a strouhanku, dochuťte a vmíchejte drcený česnek a nasekanou petrželku, pak dobře promíchejte. Vmíchejte maso, vytvořte karbanátky a vyložte je na plech. Pokapejte je olejem a pečte 30 minut při 180 stupních.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte