Fornetti jsou oblíbené kapsičky z listového těsta, které už někdy ochutnal snad každý. Existuje jich mnoho různých tvarů a příchutí, a tak si každý může vybrat, zda má chuť na sladké, nebo slané.

Pokud máte tyto pochoutky rádi, zkuste si připravit domácí. Recept je jednodušší, než by se mohlo zdát, a proto přípravu zvládnou i úplní začátečníci. Připravte domácí Fornetti pro návštěvu a jistě si všichni pochutnáte.

Složení

  • 1 balení listového těsta – rozmrazeného
  • džem dle chuti
  • olej
  • vejce

Příprava

Listové těsto nakrájejte na kostky tak, aby byly stejně velké. Do středu každé kostky dejte trochu džemu, pomažte okraje olejem a přiložte druhý kus těsta. Okraje dobře spojte dohromady, k tomu pomáhá právě olej. Poskládejte Fornetti na plech s pečícím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte kapsičky na střední teplotu po dobu asi půl hodiny. Jakmile jsou zlatavě hnědé, můžete podávat.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte