V obchodech s potravinami a supermarketech zabírají regály s jogurty vždy poměrně dost místa. Tyto mléčné výrobky jsou k dostání od mnoha výrobců s různým složením a širokým výběrem příchutí.

Může být obtížné si v takovém množství vybrat, nicméně tou nejlepší volbou obecně je jogurt co nejvíce přírodní, nebo ještě lépe – domácí. Připravte si doma vlastní lahodný jogurt dle tohoto receptu!

Složení

  • 1 litr mléka
  • 1 sáček mléčných kvasinek
  • Cukr dle chuti

Příprava

Mléko povařte a ochlaďte na teplotu 35-40 stupňů.

Přidejte kvasinky do mléka a dochuťte cukrem dle chuti. Vše důkladně promíchejte.

Výslednou směs nalijte do termosky, pevně zavřete víčko a zabalte termosku do deky a uložte ji na teplé místo.

Po 7-12 hodinách si můžete vychutnat lahodný domácí jogurt.

zdroj: takprosto.cc

Sdílejte