Zima za oknem přímo vybízí ke konzumaci sladkých dobrot a vychutnání si domácí pohody. Pokud si tedy chcete připravit lahodné sladké hlavní jídlo, ale palačinky už Vás omrzely, zkuste tyto knedlíky.

Recept je na univerzální těsto, které Vám navíc v lednici vydrží až dva týdny. Knedlíky samotné se připravují vařením a můžete různě experimentovat s náplněmi a připravit si je například i na slano.

Složení

  • margarín (olej) – 200 gramů
  • 3 vejce
  • vodka – 2 polévkové lžíce
  • kvasnice 100 gramů
  • mléko – 500 ml
  • cukr – 1 šálek
  • vanilin
  • mouka – 7 šálků

Příprava

Roztavte margarín, nebo nalijte olej do misky.

Vmíchejte vajíčka, vodku a vanilin.

Kvasnice rozmíchejte v teplém mléce a přidejte do směsi.

Nakonec vmíchejte zbylé přísady a dobře prohněťte těsto.

Zabalte jej do gázy a nějaké bavlněné tkaniny.

Rozehřejte vodu ve velkém hrnci a pomocí lžíce tvarujte knedlíky, které nechte uvařit.

Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové a můžete podávat.

zdroj: likecooking.ru

Sdílejte