Pokud jste si i vy letos donesli z lesa pořádné úlovky v podobě hub, můžete je využít v přípravě tohoto receptu. Doplnit jej můžete také cuketou z vlastní zahrádky, které se letos urodilo opravdu mnoho.
Tento pokrm je vhodný jako oběd, nebo lehká večeře, protože jeho příprava sestává pouze z pár jednoduchých kroků.
Složení:
- 5 větších hub
- 3 kusy cukety
- 1 cibulka
- 500 g fusilli těstovin
- sůl, pepř, petržel
- olej
- 1 dl smetany na vaření
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžíce škrobu
Příprava:
Cibule a houby se nasekají a cuketa se nakrájí na kroužky bez loupání.
Opečeme cibuli s trochu oleje, přidáme houby a cuketu, pak dochutíme se solí, pepřem a kořením, přidáme petržel. Pokud zelenina nepustí dost šťávy, podlijeme vodou.
Těstoviny uvaříme podle návodu. Do zeleninové směsi přidáme smetanu, škrob a hořčici, povaříme cca 10 minut a vmícháme těstoviny.
zdroj: receptneked.hu