Pokud jste si i vy letos donesli z lesa pořádné úlovky v podobě hub, můžete je využít v přípravě tohoto receptu. Doplnit jej můžete také cuketou z vlastní zahrádky, které se letos urodilo opravdu mnoho.

Tento pokrm je vhodný jako oběd, nebo lehká večeře, protože jeho příprava sestává pouze z pár jednoduchých kroků.

Složení:

  • 5 větších hub
  • 3 kusy cukety
  • 1 cibulka
  • 500 g fusilli těstovin
  • sůl, pepř, petržel
  • olej
  • 1 dl smetany na vaření
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 lžíce škrobu

Příprava:

Cibule a houby se nasekají a cuketa se nakrájí na kroužky bez loupání.

Opečeme cibuli s trochu oleje, přidáme houby a cuketu, pak dochutíme se solí, pepřem a kořením, přidáme petržel. Pokud zelenina nepustí dost šťávy, podlijeme vodou.

Těstoviny uvaříme podle návodu. Do zeleninové směsi přidáme smetanu, škrob a hořčici, povaříme cca 10 minut a vmícháme těstoviny.

zdroj: receptneked.hu

Sdílejte