Všichni si pamatujeme na ty momenty z dětství, kdy jsme ve výloze, či vitríně v cukrárně obdivovali nespočet krásně nazdobených dortů. Je pravdou, že připravit takové krásné dílo je opravdu umění.

Nemusíte být však cukrář, nebo cukrářka, abyste mohli připravit vynikající a lahodně vypadající dort. Zkuste třeba tento nepečený čokoládový, který svým vzhledem přímo svádí k tomu, abyste jej ochutnali.

Složení těsta

  • 80 g mletých sušenek
  • 40 g mletých ořechů
  • 10 g kakaa
  • 20 g roztaveného másla
  • 60 g cukru
  • 1 čajová lžička rumu
  • 2-3 lžíce mléka

Čokoládový krém

  • 200 g hořké čokolády
  • 350 ml smetany
  • 30 g cukru
  • 30 g másla
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Příprava

Vymažte si dortovou formu máslem. Smíchejte všechny složky těsta do hladké konzistence a vyplňte jím dno formy, dobře uhlaďte.

Povařte čokoládu ve 150 ml smetany s cukrem, máslem a vanilkou. Poté nechte vystydnout a vmíchejte zbylou vyšlehanou smetanu. Krém navrstvěte na těsto a nechte ztuhnout v lednici po dobu 1-2 hodiny před podáváním.

zdroj: receptneked.hu

Sdílejte