Když se řekne čokoládový dort, mnoho z nás si ihned vybaví několikapatrový dort zdobený vrstvami krému a kombinaci několika druhů čokolády dohromady. Příprava takových dortů je však velmi náročná.

Existují však i velmi snadné dorty, které Vás okouzlí svojí čokoládovou chutí. Vyzkoušejte například následující recept, který s čokoládou spojuje i tvarohovou vrstvu a vytváří tak zajímavou chuťovou i vzhledovou kombinaci.

Složení tvarohové vrstvy

  • 100 g čokolády
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • 100 g mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • Půl lžičky prášku do pečiva
  • 1 balení vanilkové esence
  • Špetka soli

Tvarohová vrstva

  • 200 g tvarohu
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vejce
  • 1 balení vanilkové esence

Příprava

Čokoládu nalámejte a roztavte společně s máslem. Vyšlehejte vejce s cukrem a solí a smíchejte s čokoládovou směsí. Mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva a přidejte do směsi.

Smíchejte tvaroh, vejce, cukr a vanilku. Na dno formy vložte čokoládové těsto a na něj vrstvu těsta tvarohového, poté vrstvy opakujte. Pečte při 180 stupních po dobu 30-40 minut a můžete podávat.

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte