Čokoláda je asi tou nejznámější a nejoblíbenější pochoutkou, kterou zbožňují lidé po celém světě. Najde se velmi málo těch, kteří ji rádi nemají, pokud to ale není váš případ, jistě vás tento recept potěší!

Co je lepší než čokoládový dort? Po celém dni v práci a nebo jen o víkendu ke kávě, je to vždy skvělá volba! Tento dort v sobě kombinuje jemné čokoládové těsto a nadýchaný čokoládový krém.

Složení těsta

  • 1 sáček prášku na pečení
  • 2 lžíce kakaa
  • 6 lžic mouky (hladké)
  • 2 lžíce oleje
  • 6 lžic cukru
  • 6 vajec

Na krém

  • 300 g horké čokolády
  • 300 ml smetany

Pro ozvláštnění

  • 200 ml vody
  • 5 lžic cukru
  • rumové aroma

Pro čokoládovou polevu

  • 300 g cukru
  • 150 ml vody
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 lžíce kakaa

Příprava

Těsto se připravuje jako první. Vyšlehejte tvrdou pěnu z bílků. Smíchejte vaječný žloutek s cukrem a vyšlehejte na pěnu, přidejte olej a vodu. Do směsi se přidá mouka, prášek do pečiva a kakao. Dobře promíchejte a přidejte bílkovou pěnu. Těsto umístěte do plechu s pečícím papírem a pečte v troubě na 180 ° asi 30 minut.

Příprava krému: Nakrájejte čokoládu na malé kousky, vložte do misky a nalijte do ní smetanu. Zahřejte ve vodní lázni, jakmile se čokoláda roztaví, vypněte sporák a nechte ji vychladnout. Dejte směs do chladničky, dokud není hotové těsto. Pak vyšlehejte krém robotem, takže se vytvoří jemná pěna.

Příprava čokoládové polevy: Do misky dejte vodu s cukrem a vařte na pomalém ohni, až se cukr roztaví. Přidejte do misky med a kakao, promíchejte a odložte pryč z ohně.

Pokud chcete, přidejte rum.

Příprava dortu: Těsto rozřízněte napůl a polijte polevou. Naneste krém na těsto a zakryjte druhou vrstvou těsta. Nakonec polijte povrch polevou a můžete nazdobit pomocí krému jako na obrázku. Nechte ztuhnout v lednici a můžete podávat.

zdroj: bidista.com

Sdílejte