Zatímco v létě jsou velmi oblíbené dezerty a dorty s různými druhy ovoce, protože je třeba zpracovat úrodu a také se osvěžit při vysokých teplotách. Když však hodnoty na teploměru dosahují nuly, chutě se mění.

Připravovat zákusky z ovoce mimo sezonu může být dražší a celkově je vhodnější v zimě vsadit na krémové dorty klasických příchutí vanilky a čokolády. Kokos dodá dezertu exotiku a vzpomínku na teplé léto.

Složení kakaového těsta

  • 6 vajec
  • 4 lžíce mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 6 lžic cukru
  • 1 lžička prášku na pečení
  • špetka soli

Složení kokosové vrstvy

  • 4 bílky
  • 6 lžic cukru
  • 120 g strouhaného kokosu

Složení krému

  • 4 žloutky
  • 5 lžic cukru
  • 40 g jedlého škrobu
  • 300 ml mléka
  • vanilkové aroma
  • 200 g másla
  • sušený ananas
  • 200 ml smetany
  • 50 g bílé čokolády pro dekoraci

Příprava

Smíchejte všechny přísady na těsto a vylijte jej na dno formy. Upečte v troubě při 180 stupních a poté přidejte kokosovou vrstvu a pečte ještě 15-10 minut.

Kokosová vrstva: Vyšlehejte vaječné bílky, přidejte cukr a koks. Přidejte na těsto a pečte 10 až 15 minut.

Příprava krému:

Smíchejte žloutky s cukrem, přidejte škrob, rozpuštěný v mléce a zahřejte na malém ohni. Míchejte, dokud směs neztuhne, poté odstavte z tepla a přidejte vanilkové aroma. Zakryjte fólií a nechte vychladnout. Roztavené máslo vyšlehejte na pěnu a přidejte do krému. Ananas nakrájejte na malé kousky a přimíchejte do krému. Tento krém navrstvěte na kokosovou vrstvu, potřete vyšlehanou smetanou a posypejte bílou čokoládou. Nechte ztuhnout v lednici a můžete podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte