Cheesecake je velmi známý a oblíbený recept po celém světě. Můžeme najít spousty různých receptů na tento dezert, který se připravuje v různých úpravách a každý z nás má trochu jiný názor, jaké suroviny jsou pro jeho přípravu nejlepší.

Většinou můžeme ochutnat cheesecake bez příchuti, pouze svěží variantu, která je dozdobena například ovocem, nebo šlehačkou. Existují také ochucené verze tohoto unikátního dezert, jako třeba vanilka, nebo čokoláda. Dnes konkrétně použijeme oblíbenou nutellu.

Suroviny

Těsto

  • 250 g mletých sušenek
  • 40 g másla
  • 100 ml broskvové šťávy
  • 30 g práškové čokolády

Náplň

  • 250 g smetanového sýru
  • 50 g cukru
  • 150 g nutelly
  • 0,5 l smetany

Poleva

  • 150 g čokolády (tmavé)
  • 150 ml smetany

Příprava

Smícháme sušenky, čokoládový prášek, rozpuštěné máslo a broskvovou šťávu, umixujeme tyčovým mixerem do hladké směsi. Vlijeme do formy o průměru 26 cm a odložíme do chladničky.

Nutellu zahřejeme ve vodní lázni. Smícháme sýr a cukr. Tuto směs rozdělíme na dvě části do dvou hrnců. Dobře promícháme metlou. Do jedné části vmícháme nutellu, do druhé smetanu a necháme obě části v lednici.

Na korpus dáme nejdříve bílou vrstvu, poté vrstvu s nutellou a necháme v lednici. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme se smetanou, necháme trochu zchladnout a nalejeme na povrch dortu. Odložíme ztuhnout do lednice.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte