Mezi domácími zákusky jsou většinou velmi oblíbené všelijaké řezy. Proto i tento recept se zaměřuje právě na ně. Osvědčené spojení nadýchaného těsta, jemného krému a polevy prostě nezklame!

Pokud tedy rádi připravujete různé sladkosti, tento recept určitě vyzkoušejte. Cukrový sirup Dává řezům skvělou sladkou chuť a pokud chcete, můžete přidat také nějaké sezonní ovoce ze své zahrádky.

Složení těsta

  • 100 g cukru
  • 5 vajec
  • 50 g mouky
  • 30 g kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli

Složení sirupu

  • 250 g cukru
  • 250 ml vody

Složení krému

  • 1 l mléka,
  • 6 lžic mouky,
  • 100 g cukru,
  • 3 pytlíky vanilkového cukru,
  • 2 lžíce měkkého másla.

Složení polevy

  • 180-200 g tmavé čokolády,
  • 50 ml oleje.

Příprava

Připravte těsto: smíchejte vaječné bílky cukrem a jednotlivě přidávejte žloutky. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao a poté vmíchejte do vaječné směsi. Vložte těsto do plechu s papírem na pečení. Pečte v troubě o 180 stupních asi 20 minut. Po upečení nechte vychladnout.

Připravte sirup: vložte vodu a cukr do hrnce a vařte po dobu 10 minut, nalijte horký sirup na těsto.

Připravte krém: smíchejte mouku a cukr v misce, poté pomalu přidávejte mléko a dobře míchejte. Zahřejte směs a počkejte, až zhoustne. Po vychladnutí přidejte vanilkový cukr a máslo a dobře promíchejte. Poté, co těsto vstřebává sirup, přidejte krém, uhlaďte ho a nechte vychladnout.

Připravte polevu: Čokoládu rozpusťte v parní lázni a smíchejte ji s olejem. Výslednou polevou ozdobte vrchol dortu. Poté nechte celý zákusek přes noc v chladničce a před podáváním nakrájejte.

zdroj: bidista.com

Sdílejte