Honí vás mlsná před Vánoci, ale cukroví si šetříte? Připravte si tento výborný zákusek, který je navíc svým vzhledem opravdu jako z cukrárny. Příprava je jednoduchá a máte hotovo během pár chvil.

Vychutnáte si výborné kostky s nadýchaným základem, jemným čokoládovým krémem a nazdobené šlehačkou. Můžete zkusit přidat ovoce, či změnit příchuť krému a použít tak recept opakovaně.

Složení pro plech na pečení 27 x 38 cm

Pro čokoládový krém

  • 8 vaječných žloutků
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 polévková lžíce kakaového prášku
  • 2 balení čokoládového pudinkového prášku
  • 800 ml mléka
  • 250 g margarínu
  • 200 g cukru

Pro těsto

  • 8 vaječných bílků
  • 8 polévkových lžic cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 8 lžící mouky
  • 1 balení prášku na pečení

Na šlehačku

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balení smetany v prášku

Příprava

Nejprve připravte krém: Smíchejte žloutky se dvěma druhy cukru a vyšlehejte krémovou konzistenci. Smíchejte pudink a kakao a uvařte jej dle návodu v mléce s cukrem. Přidejte všechny ostatní přísady na krém k pudinku a dobře promíchejte, vyšlehejte nadýchanou směs. Smíchejte mouku, bílky a cukr, přidejte prášek do pečiva a zamíchejte. Pečte těsto v předehřáté troubě při 180 stupních po dobu 20 až 25 minut. Na těsto nalijte pudinkový krém a nechte ztuhnout v lednici. Nakonec vyšlehejte ze smetany smíchané s cukrem a smetanou v prášku šlehačku a ozdobte vrchol dezertu ozdobným stříkátkem. Nakrájejte na kostky a můžete podávat.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte