Příloh existuje nespočet a můžete si vybrat ke každému masu jinou. Pokud vás ale už tradiční úprava brambor, nebo rýže nudí a rádi byste svůj talíř oživili, vyzkoušejte vynikající opékané brambory.

Recept je velmi snadný a nenáročný, protože všechnu práci za vás udělá trouba. Vy se tak můžete mezitím věnovat přípravě masa, nebo si odpočinout. Jistě si tento způsob přípravy brambor oblíbíte.

Složení

  • 1 kg brambor (střední velikost)
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • zelené fazole nebo kopr
  • sůl
  • pepř

Příprava

Oloupejte brambory, umyjte je a umístěte do velké misky. Oloupejte česnek a rozdrťte ho. Také umyjte list petrželky a nakrájejte ho na malé kousky. Smíchejte olej, česnek, petržel, koření a nalijte na brambory, dobře promíchejte. Umístěte brambory do sáčku na pečení a vložte sáček na plech. Pečte v předehřáté troubě při 200 stupních cca. 1 hodinu. Dobrou chuť!

zdroj: ketkes.com

Sdílejte